Вперше за довгі тижні: у Польщі скасують масковий режим
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше за довгі тижні: у Польщі скасують масковий режим

Джерело:  Укрінформ

Польська влада вирішила скасувати обов'язковий масковий режим на вулицях з 30 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами прем'єр-міністра Матеуша Моравецького та міністра охорони здоров'я Лукаша Шумовського, також говориться про дозвіл на масові заходи з 6 червня. Їх можна проводити за умови кількості учасників до 150.

Також у країні вирішили відкрити культурні заклади, зокрема й кінотеатри, разом зі спортивними клубами, басейнами.

"Діятиме один основний принцип: у загальнодоступному просторі, де можливим буде дотримання 2-метрової дистанції, носіння масок не буде обов'язковим", - цитує агентство Моравецького.

Із суботи, 30 травня, у Польщі скасують обмеження на кількість відвідувачів магазинів. Відповідний ліміт також знімуть з 31 травня для місцевих храмів.

Міністр культури та національної спадщини Пьотр Глінський наголосив, театри та кінотеатри працюватимуть з певними обмеженнями. Головне з правил — заповненість залів лише на половину.

Нагадаємо, станом на 27 травня на території Польщі підтвердили трохи понад 22 тисячі випадків нового коронавірусу. Водночас кількість померлих від ураження інфекцією перевищило тисячу людей.

Тим часом в України виявили станом на вказаний день 21 905 інфікованих COVID-19, з цих випадків стали смертельними 658.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник польського уряду Матеуш Моравецький виступив із заявою про проведення президентських виборів у країні вже 28 червня. За його словами, вже влітку чинний польський лідер втратить повноваження. Попередньою датою проведення президентських виборів було 10 травня. У цей день представники Державної виборчої комісії виступили з резолюцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?