ВПП Китаю рекордно впав через коронавірус - розкрито дані
Категорія
Економіка
Дата публікації

ВПП Китаю рекордно впав через коронавірус - розкрито дані

ВПП Китаю рекордно впав через коронавірус - розкрито дані
Джерело:  online.ua

Китай втратив через епідемію нового коронавірусу рекордний обсяг ВВП за останні десятиріччя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Показник падіння досяг 6,8% за перший квартал 2020 року у порівнянні з відповідним періодом 2019-го.

У Державному статистичному управлінні КНР підкреслили, що таке падіння — перше з 1992 року. Тоді офіційний Пекін почав регулярно оприлюднювати щоквартальні зміни ВВП.

За відомостями агентства Associated Press та видання Financial Times, падіння китайського ВВП сталося вперше з 1979 року, коли у країні почали економічні реформи.

Водночас зменшення показників ВВП у відношенні до четвертого кварталу 2019 року сягнуло 9,8%. Найбільше постраждали три навпрямки — аграрний сектор (-3,2%), промисловість (-8,4%), сфера послуг (-5,2%).

Реальний дохід на душу населення становив на перший квартал 8 561 юань — приблизно 1,2 тисячі доларів США. Скорочення досягло 3,9%.

"В цілому соціально-економічна ситуація в Китаї залишається стабільною, проте зростають ризики, обумовлені спадом у світовій економіці. Фактори невизначеності стають все більш відчутними", - йдеться в доповіді.

Поширення COVID-19 почалося з китайського Уханя. Влада країни заблокувала на карантин усю провінцію Хубей, закрила кордони й тимчасово припинила усе пасажирське сполучення між містами. Жорсткі обмеження почали послабляти лише у квітні.

Іншими осередками епідемії стали Сполучені Штати — наразі "лідер" за кількістю жертв та випадків, а також Італія, Іспанія, Південна Корея, Іран та інші країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, на думку головного епідеміолога Швеції Андерса Тегнелла, коронавірус COVID-19 не зникне з планети — як вважають у багатьох країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?