ВПС Британії перехопили російські Ту-160
Категорія
Світ
Дата публікації

ВПС Британії перехопили російські Ту-160

ВПС Британії перехопили російські Ту-160
Джерело:  online.ua

31 жовтня винищувачі Tornado чергових сил британських ВПС вилітали за сигналом тривоги з авіабази Lossiemouth в Шотландії для перехоплення російських стратегічних бомбардувальників Ту-160. Зазначається, що останні виконували політ над Норвезьким морем в південно-західному напрямку.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на моніторингові дані західних авіаційних ресурсів, передає ONLINE.UA.

Окрім того, вказано, що для забезпечення тривалості польотів винищувачів Tornado з авіабази Brize Norton в Англії також вилетів літак-заправник Voyager.

"31 жовтня вдень Міноборони Росії повідомило, що два літаки Ту-160 приступили до багатогодинного польоту в районі нейтральних вод Баренцевого і Норвезького морів на тлі навчань НАТО Trident Juncture 2018, які тривають в Норвегії. Вони повинні стати найбільшими з моменту закінчення холодної війни", - сказано в повідомленні.

 Нагадаємо, що в цих навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів Альянсу, а також Швеції та Фінляндії. До Trident Juncture залучили 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс відповів на загрозу з боку країн-агресорів найбільшою адаптацією до вимог колективної оборони з часів холодної війни – проведенням навчань Trident Juncture 2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?