Вражаюча цифра: скільки росіян не хочуть бачити Путіна президентом в 2024 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Вражаюча цифра: скільки росіян не хочуть бачити Путіна президентом в 2024 році

Вражаюча цифра: скільки росіян не хочуть бачити Путіна президентом в 2024 році
Джерело:  online.ua

Майже 40% росіян не хочуть бачити чинного президента Росії Володимира Путіна на посту президента після наступних виборів в 2024 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на результати опитування "Левада-центр".

"38% росіян не хотіли б, щоб Володимир Путін залишився президентом після закінчення нинішнього рядок. За останній рік частка таких відповідей зросла на 11 процентних пунктів, але 38% - не рекорд: в жовтні 2012 року і жовтні 2013 року було 40 і 45%.", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що залишити Путіна в Кремлі і після 2024 року бажають 54% опитаних; максимальним цей показник був в серпні 2017 року - 67%. Рекордно низька (8%) частка тих, хто не зміг відповісти, - раніше вона становила від 14 до 26%."

 На жаль, рекордна частка росіян вважає, що люди довіряють Путіну, оскільки не бачать, на кого ще могли б покластися - 43% респондентів проти 29% в 2016 році, а ось варіант "люди сподіваються, що Путін в подальшому зможе впоратися з проблемами країни" виявився найменш популярним за 19 років в РФ - 24% (у листопаді 2016 року - 39%).

Соціологи відзначили, що на електоральний рейтинг Путіна ці перепади не вплинули - після різкого зниження в червні 2018 року через пенсійну реформу він стабільний: 40% всіх опитаних або 54% готових голосувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецьке видання Süddeutsche Zeitung звернуло увагу на те, що г ромадяни Росії вже давно розчарувались у владі. Вибори до Московської думи підтверджують цю тезу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?