ВРП ухвалила резонансне рішення щодо скандального судді Вовка - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

ВРП ухвалила резонансне рішення щодо скандального судді Вовка - що варто знати

ВРП ухвалила резонансне рішення щодо скандального судді Вовка - що варто знати
Джерело:  online.ua

Скандально відомий суддя Павло Вовк залишиться на відведеній посаді, вирішила Вища рада правосуддя. таким чином установа відреагувала на звернення Офісу генерального прокурора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРП.

За офіційними даними, клопотання подала особисто генпрокурорка Ірина Венедіктова, воно стосувалося тимчасового відсторонення Вовка через кримінальне провадження.

"Вища рада правосуддя ухвалила рішення повернути без розгляду Генеральному прокурору Венедіктовій Ірині Валентинівні клопотання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя голови Окружного адміністративного суду міста Києва Вовка Павла В'ячеславовича у зв'язку з тим, що долучені до клопотання матеріали кримінального провадження не містять доказів належного вручення судді повідомлення про підозру і, відповідно, він не набув статусу підозрюваного", - стверджують у ВРП.

Нагадаємо, в липні НАБУ офіційно проінформувало про вручення підозри скандальному судді. Також про підозру повідомили його заступнику Євгену Аблову та ще 5 суддям цього суду.

В Окружному адмінсуді Києва тоді провели обшуки — про це заявила пресслужба відомства. Серед озвучених підстав – нібито розслідування "справ Майдану", однак зазначалося, що голова суду Вовк у відпустці.

Через місяць після того, як НАБУ та САП повідомили про підозру Вовку Венедіктова підписала подання про їх відсторонення з посади.

Як повідомляв ONLINE.UA, таким чином Генпрокуратура поставила крапку в резонансному скандалі, оскільки після надання підозри вищезгадані посадовці продовжували виконувати службу. Подання до Вищої ради правосуддя генпрокурорка підписала 14 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?