Врятувати Америку: прем'єр Малайзії звернувся до Трампа з потужним закликом
Категорія
Політика
Дата публікації

Врятувати Америку: прем'єр Малайзії звернувся до Трампа з потужним закликом

Врятувати Америку: прем'єр Малайзії звернувся до Трампа з потужним закликом
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп повинен негайно піти у відставку, щоб врятувати Америку. З таким потужним закликом до американського лідера звернувся малайзійський прем'єр Махатхір Мохамад, який відомий своєю підтримкою Росії. Він розкритикував Трампа за мирний план по Близькому Сходу, підкресливши, що виступає не проти американців, а тільки проти їхнього президента, передає ONLINE.UA з посиланням на малайзійське видання The Star.

"Американці - хороші люди, але не Трамп. Я закликав його піти у відставку, щоб врятувати Америку", - заявив Махатхір Мохамад.

Прем'єр-міністр Малайзії підкреслив, що має намір найближчим часом обговорити з владою Китаю проблему підтримки Палестини в обстановці агресії Ізраїлю. Він переконаний, що немусульманські світові держави - КНР, Японія і Південна Корея - нібито повинні бути стурбовані "пригніченням палестинців ізраїльтянами, оскільки це проблема прав людини".

Посольство США в Малайзії висловило розчарування з приводу дзвінка Мохамада в Вашингтон, в ході якого він закликав Трампа піти у відставку. У відомстві зазначили, що висловлені зауваження не відповідають духу конструктивності, в якому будуються відносини між Малайзією і США.

Нагадаємо, в кінці січня Трамп представив свій мирний план для Близького Сходу. Він запропонував протягом чотирьох років створити палестинську державу зі столицею в Єрусалимі, при цьому ізраїльські поселення на окупованому Західному березі залишити. План Трампа передбачає, щоб ізраїльська влада погодилася на чотири роки, поки будуть вестися переговори про палестинську державність, заморозити нову поселенську діяльність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп відправив у відставку експерта по Україні Олександра Віндмана, який був співробітником ради нацбезпеки. Причиною стали свідчення Віндмана проти Трампа в справі про імпічмент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?