Все буде зроблено - у Кабміні заспокоїли українців на тлі серйозної загрози
Категорія
Політика
Дата публікації

Все буде зроблено - у Кабміні заспокоїли українців на тлі серйозної загрози

Все буде зроблено - у Кабміні заспокоїли українців на тлі серйозної загрози
Джерело:  online.ua

Безвізовий режим між Україною та державами Євросоюзу не зазнає жодних змін найближчим часом, пообіцяв прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Навіть ситуація з Національним антикорупційним бюро й Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою не вплинуть на домовленості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на годину запитань до уряду у Верховній Раді.

За його словами, прозорий конкурс на посади в САП навпаки підтримують представники офіційних Брюсселя й Вашингтона.

"Безвіз не скасовується. Наші міжнародні колеги: і з Європейського Союзу, і зі Сполучених Штатів абсолютно відверто заявляють про необхідність проведення прозорого конкурсу. Ми нині дотримувалися всіх процедур, які прописані правилами й українським законодавством — далі запитання залишається до відкритості та прозорості конкурсу. Подивимося, як відбудеться конкурс усі разом: цілим суспільством, парламентом і, впевнений, що все буде зроблено в рамках чинного законодавства", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, безвізовий режим став чинним у 2017 році, з того часу виникали чисельні суперечки чи відверті провокації з приводу його нібито скасування на тлі викликів, які виникали перед Києвом.

Раніше про неможливість скасування безвізу висловився міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Українська сторона продовжує контактувати з європейськими партнерами та обговорювати усі важливі питання, жодних причин для скасування домовленостей немає.

Як повідомляв ONLINE.UA, останні події в Україні неабияк схвилювали владу Європейського Союзу. Так, в Європарламенті неочікувано для всіх заявили про загрозу для безвізового режиму з ЄС у зв’язку з проблемною процедурою відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. З такою гучною заявою виступила німецька євродепутатка, членкиня комітету з закордонних справ Віола фон Крамон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?