Все дуже погано - у Зеленського терміново звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Все дуже погано - у Зеленського терміново звернулися до українців

Все дуже погано - у Зеленського терміново звернулися до українців
Джерело:  Укрінформ

Постійний представник глави держави Володимира Зеленського в АР Крим Антон Кориневич поділився з українцями невтішними даними - він заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу в анексованому Криму є дуже поганою. За його словами, причин цього є декілька: попри пандемію, на півострові триває призов до російської армії, дуже мало лікарів, погані ліки або їх дефіцит, закриття лікарень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Там справді все дуже погано. Але є певні речі, які видаються найбільш кричущими", – зазначив представник Зеленського.

Він також звернув увагу на те, що попри пандемію коронавірсу, триває призов до збройних сил держави-окупанта. РФ ігнорує той факт, що це реальна загроза життю людей у Криму і серйозне порушення міжнародного гуманітарного права. Кориневич наголосив, що сам призов є незаконним – і Україна говорить про це на різних майданчиках, зокрема, в ОБСЄ.

За словами представника Зеленського, влада РФ розглядає Крим як територію для розміщення лазарету для хворих на COVID-19 військовослужбовців із території РФ.

"Задля цього вже збудували спеціальний шпиталь у Севастополі у бухті Омега. Він призначений виключно для заражених коронавірусом військових", - каже Антон Кориневич.

Окрім того, він додав, що наразі продовжується будівництво шпиталю, росіяни використовують госпітальне судно Чорноморського флоту "Єнісей". Воно роками не виходило в море, а зараз переобладнане для хворих на COVID-19 військовослужбовців.

"Ми розглядаємо це як створення додаткової загрози для санітарної ситуації на тимчасово окупованій території України... У контексті COVID-19 слід розглядати і ситуацію з незаконно затриманими окупаційною владою громадянами України. Є багато інформації про те, що у місцях їх утримання – як у Криму, так і на території Росії – часто не забезпечуються санітарно-гігієнічні та протиепідеміологічні заходи", - додав представник Зеленського.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, прокурор АР Крим Ігор Поночовний заявив, що під час окупації РФ Криму на півострові жили близько 450 тисяч дітей, яким окупант одразу ж почав навіювати "російську ідентичність", багатьох дітей-сиріт незаконно вивозять в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?