Все дуже жорстко: Зеленський розкрив подробиці переговорів з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Все дуже жорстко: Зеленський розкрив подробиці переговорів з Путіним

Все дуже жорстко: Зеленський розкрив подробиці переговорів з Путіним
Джерело:  online.ua

Україна зможе повернути Донбас тільки шляхом переговорів і діалогу з президентом РФ Володимиром Путіним. Ці переговори проходять дуже жорстко і мають багато емоційних моментів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Guardian, повний список питань і відповідей якого опублікувала пресслужба ОПУ, передає ONLINE.UA.

Зеленський зізнався, що домовлятися з Путіним дуже складно. За словами президента України глава Кремля наполягає на Мінських угодах, Україна ж хоче їх змінити, так як домовленості "не працюють".

"Ми сіли за стіл переговорів. Знаєте, кажуть: "йде як по маслу"? Але тут "масла" взагалі немає. Все йде жорстко, важко, з серйозними шорсткості. Але воно рухається вперед. Коли ти бачиш, що руху вперед немає, тоді потрібно вибирати іншу стратегію ", - розповів Зеленський.

Український лідер при цьому вважає, що Україна і Росія можуть бути партнерами, але без Путіна. Зеленський переконаний, що росіяни вже втомилися від війни.

"Я не відчуваю Путіна як партнера. Мабуть, партнером України з Росією зможе, і я дійсно хотів би бути свідком цього не через 100 років. Я хотів би це побачити. Тому що я впевнений, що більшість росіян не хоче, щоб була війна. розумію, що через інформаційну хвилю, яка йде в Російській Федерації, відсоток людей, налаштованих антиукраїнському, зростає ", - вважає президент України.

Зеленський вважає, що на Донбасі зараз заморожений конфлікт. Своїм головним завданням він назвав його завершення.

"Я до сих пір вважаю, що заморожений конфлікт - це зараз. Там стріляють, ну, пострілюють. На жаль, люди гинуть, але так скрізь (де є конфлікти). У Грузії, Абхазії теж стріляють. Буває. Просто більше часу пройшло, менше межа, менше територія, інший рельєф. Тобто інші умови. Люди все одно втомлюються воювати. З роками, звичайно, кількість жертв буде зменшуватися. Але наше завдання - це закінчити. Тому я так і бачу, що рік на всі домовленості, а далі - реалізація ", - додав Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії пригрозили Зеленському втратою Донбасу після того, як він поставив ультиматум Путіну про вихід з переговорного процесу через рік, якщо ситуація на зміниться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?