Все керівництво районної ВЛК на Одещині викрили на корупції
Категорія
Україна
Дата публікації

Все керівництво районної ВЛК на Одещині викрили на корупції

Все керівництво районної ВЛК на Одещині викрили на корупції
Джерело:  online.ua

В Одеській області ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації. Правоохоронці викрили все керівництво однієї з районних військово-лікарських комісій.

Джерело: СБУ

Районну ВЛК викрили на корупції

СБУ та Нацполіція спільно виявило схему ухилення від мобілізації в Одеській області.

Правоохоронці зазначають, що посадовці районної ВЛК за гроші «допомагали» військовозобов’язаним «відкосити» від призову, виписуючи фіктивні документи про непридатність до служби за станом здоров’я.

Для цього фігуранти «продавали» своїм клієнтам підроблені медичні висновки з наявністю «тяжких діагнозів», - йдеться у повідомленні.

Організатори могли надрукувати понад 20 фальшивих меддовідок за добу. Слідство з’ясувало, що для ухилянтів з інших регіонів, посадовці виготовляли фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб.

Вартість корупційних «послуг» становила від 7 до 10 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виконання «замовлення».

Підробні документи ухилянти використовували для зняття з військового обліку і виїзду за кордон.

Що загрожує керівництву ВЛК

Двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Ще 5 чоловіками повідомлено про підозру, за те, що вони намагались скористатися «схемою» для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон.

Підозра оголошена за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу).

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?