Все на їхній совісті - опозиція поставила ультиматум Лукашенку
Категорія
Світ
Дата публікації

Все на їхній совісті - опозиція поставила ультиматум Лукашенку

Все на їхній совісті - опозиція поставила ультиматум Лукашенку
Джерело:  online.ua

Опозиційний штаб несподівано звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенка. Його опонентка на виборах Світлана Тихановська виступила з ідеєю переговорів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву представницю кампанії опозиціонерки Марії Колесникової.

За її словами, переговори допоможуть уникнути насилля в Білорусі.

"Ми говоримо про переговори. Ми передали інформацію, що закликаємо почати переговори, щоб не допустити жодного виду насилля в білоруському суспільстві... Ми готові на розмову, щоб не допустити конфлікту між суспільством та владою", - пояснила речниця.

Сама Тихановська сподівається, що протести відбудуться мирно уразі відновлення.

"Якщо люди знову захочуть вийти на мирний протест, насилля не повинно повторитися... Ми будемо продовжувати наші спроби вести діалог з владою... Це все на їхній совісті, не на нашій", - додала кандидатка у президенти.

Нагадаємо, Центрвиборчком стверджує, що Тихановську підтримали 9,9% виборців, а от чинного президента — понад 80%.

Закриття виборчих дільниць напередодні стало початком масивних заворушень по всій країні. Щонайменше три тисячі людей затримали силовики, безліч активістів отримали поранення — від кийків, кулаків, гумових куль чи світло-шумових гранат.

Лукашенко звинуватив протестувальників, що ті як вівці дають керувати собою з-за кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 серпня головна суперниця Олександра Лукашенка на президентських виборах у Білорусі Світлана Тихановська виступила з гучною заявою — вона наголосила, що вважає себе переможницею та не збирається залишати країну. Також політикиня підкреслила, що вона та її штаб готові до затяжних протестів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?