Все попереду. Командувач армії Британії пояснив головний задум ЗСУ під час контрнаступу
Категорія
Політика
Дата публікації

Все попереду. Командувач армії Британії пояснив головний задум ЗСУ під час контрнаступу

Все попереду. Командувач армії Британії пояснив головний задум ЗСУ під час контрнаступу
Джерело:  online.ua

На переконання головнокомандувача ЗС Великої Британії Тоні Радакіна, головний удар української армії під час контрнаступу ще попереду. Він також звернув увагу на те, що наразі ЗСУ роблять все можливе,щоб виснажити армію РФ.

Джерело:  Financial Times

Тоні Радакін пояснив стратегію контрнаступу ЗСУ

За словами експерта, контрнаступ "ніколи не обмежується однією дією", а стратегія української армії полягає в тому, щоб "взяти змором, розтягувати (оборону) і завдавати ударів".

Радакін звернув увагу на те, що ці дії руйнують російські оборонні лінії.

Питання в тому, як можна взяти лінію фронту довжиною понад тисячу кілометрів і перетворити її на більшу проблему для Росії, ніж для України?. Ось чому ви бачите, що Україна намагається діяти на різних напрямках і робить багато маневрів, – пояснив командувач ЗС Британії.

Згідно з його даними, контрнаступ українських воїнів наразі гальмує висока щільність мінних полів, відсутність прикриття з повітря, а також те, що наша армія досі не отримала всю необхідну зброю від міжнародних партнерів Києва.

Що важливо знати про втрати армії РФ

Як зазначає Тоні Радакін, російські окупанти втратили майже половину боєздатності своєї армії під час війни на українській території.

Минулого року РФ випустила 10 мільйонів артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти мільйон снарядів на рік. Вона втратила 2 500 танків і в кращому випадку може виробляти 200 (нових) танків на рік, – розповів британський адмірал.

За його словами, контрнаступ ЗСУ може тривати довго, але це абсолютно нормально для ситуації, у якій знаходиться українська армія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?