Все повернемо: Путін готує несподіваний сюрприз Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Все повернемо: Путін готує несподіваний сюрприз Україні

Все повернемо: Путін готує несподіваний сюрприз Україні
Джерело:  online.ua

Росія поверне Україні кораблі, незаконно захоплені в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Рішення з цього питання вже прийнято в Москві і на даний момент сторони узгоджують місце і час передачі трьох судів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.

За даними джерела, повернення суден нібито відбудеться не в порту, а в морі. Українські судна відбуксирують три російських буксира в узгоджену сторонами точку, де їх повинні будуть зустріти три українських буксира. Відзначається, що судна повернуть разом зі штатним озброєнням, але без боєприпасів, особистої зброї моряків, рацій та документів - вони залишаться в РФ як "речові докази".

Відомо, що Росія має намір передати кораблі України до нормандського саміту, який заплановано на 9 грудня в Парижі.

Нагадаємо, в травні Міжнародний трибунал ООН з морського права постановив, що РФ повинна повернути Україні незаконно захоплені в Керченській протоці кораблі і 24 українських моряка, які були в екіпажі. У вересні Москва частково виконала рішення трибуналу - моряки повернулися додому в рамках обміну полоненими між РФ і Україною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військовий аташе США нагадав Росії про рішення морського трибуналу. Куїнн Воффорд на міжнародній конференції з морської безпеки закликав Москву повернути Україні кораблі, які були незаконно захоплені в ході кричущої атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?