Все розвалила - активісти озвучили звинувачення генпрокурорці та звернулись до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Все розвалила - активісти озвучили звинувачення генпрокурорці та звернулись до Зеленського

Все розвалила - активісти озвучили звинувачення генпрокурорці та звернулись до Зеленського
Джерело:  online.ua

27 квітня очільник СБУ Іван Баканов заявив, що його відомство під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою очільника Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк. Після цієї заяви активісти із "Хто замовив Катю Гандзюк" почали бити на сполох - вони стверджують, що Офіс генпрокурора "злив" справу про розслідування вбивства активістки. Окрім того, вони припускають, що замовник злочину Владислав Мангер домовився з прокуратурою на найвищому рівні. Про це активісти заявили на своїй офіційній Фейсбук-сторінці, передає ONLINE.UA.

"Друзі, разом із вами ми зробили дуже багато аби покарати усіх причетних до вбивства Катерини Гандзюк. Сьогодні справу злили. Нас із вами вчергове годують лайном... Володимир Зеленський обіцяв посадити вбивць Каті Гандзюк. Зеленський привів до влади Ірину Венедіктову, яка всього за 40 днів розвалила справу і тепер діє в інтересах замовників та організаторів вбивства Каті. Будемо вимагати у президента пояснень", - наголосили активісти.

Окрім того, вони зазначили, що влаштують акцію о 19.00 год біля Офісу президента.

Активісти зазначають, що їх не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування, оскільки

  • До кінця розслідування ще три місяці. Слідчі дії та негласні слідчі дії - незавершені. Не завершили навіть ті слідчі дії, які були ініційовані потерпілими і клопотання по яким були задоволені.

  • Передати справу до суду "як є" (без збору додаткових доказів) уже дуже довго просять адвокати одного із замовників вбивства - Владислава Мангера. Розраховуючи таким чином на виправдовувальний вирок;

  • ГПУ підтримала вимоги адвокатів Мангера;

  • Організатор злочину Олексій Левін так і не дав свідчень і заявив про відмову співпраці зі слідством;

  • Павловський також не дав жодних свідчень.

Активісти вважають, що Мангер заплатив Левіну та його рідним за мовчання.

Також вони стверджують, що Мангер домовився з ОГП на найвищому рівні.

"Інакше важко пояснити навіщо слідству нехтувати 3-ма місяцями, які залишились для збору доказів і обривати слідчі дії", - додають активісти.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA,  Ірина Венедіктова підкреслила,  що не бачить підстав для закінчення реформи органів прокуратури. Очільниця ОГП наголосила, що вона буде "однозначно продовжена".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?