Все вже добре: Нацбанк вирішив заспокоїти українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Все вже добре: Нацбанк вирішив заспокоїти українців

Все вже добре: Нацбанк вирішив заспокоїти українців
Джерело:  online.ua

Перша заступниця голови правління Нацбанку Катерина Рожкова стверджує, що, за результатами стрес-тестування, банківський сектор є стійким за поточних макроекономічних умов. З такою заявою вона виступила на пресбрифінгу, передає ONLINE.UA.

"Результати стрес-тестування свідчать, що банківський сектор є стійким за поточних макроекономічних умов, тобто у реальній ситуації. Прибуток, який на сьогодні заробляють банки, дозволяє їм формувати необхідний запас. Аналіз безпосередньої якості активів, який проводили аудитори, не показав суттєвих проблем, тобто мова йде про те, що всі банки адекватно відображають кредитний ризок, адекватно оцінюють фінансовий стан позичальників, заставу", - каже Рожкова.

За її словами, лише один банк із 47, які проходили оцінку якості активів, мав певні недоліки і за результатами перевірки мав довідобразити у своєму балансі резерви за кредитними ризиками, але за станом на сьогодні "ситуація вже нормальна, все добре".

"Щодо результатів стрес-тестування Приватбанку. Та бізнес-модель, яка була затверджена та реалізується, є життєздатною, банк має найбільший прибуток серед українських банків і є стійким до майбутніх криз", - наголосила чиновниця.

Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики,  ціни в Україні знижуються  три місяці поспіль. У серпні споживчі ціни знизилися на 0,3%, у червні ціни на продукти харчування та товари широкого вжитку зменшилися на 0,5%, а у липні – на 0,6%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?