Все закінчилося успішно — Кабмін потішив українців прекрасною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Все закінчилося успішно — Кабмін потішив українців прекрасною новиною

Все закінчилося успішно — Кабмін потішив українців прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

Після гучних скандалів та численних конфліктів Кабінет міністрів поділився з українськими громадянами радісною новиною. 26 листопада Міністерство фінансів офіційно повідомило, що успішно завершило переговори з Міжнародним валютним фондом стосовно основних параметрів проекту держбюджету на 2021 рік. Варто звернути увагу на те, що це було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми Stand-by для України, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ та отримання чергового траншу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційний урядовий портал.

"Основний акцент перемовин стосувався формування спільного із МВФ бачення основних бюджетних показників: рамки доходів, видатків і дефіциту", — йдеться в повідомленні.

Як стверджують в Кабінеті міністрів, Мінфін проводив щоденні консультації із експертами Фонду щодо можливостей фінансування дефіциту та пріоритетних видатків бюджету у наступному році.

"В цілому параметри бюджету-2021 збігаються з оцінками фахівців Фонду, що було важливим для продовження успішної співпраці між Україною та МВФ", — наголосили представники Мінфіну.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно українська влада приголомшила громадян гучною заявою. Представник команди Володимира Зеленського Тимофій Милованов зізнався, що цьогоріч офіційний Київ не встигне отримати транш МВФ. Проте чиновник зазначив, що в України ще є шанс досягти домовленості на робочому рівні, що дасть змогу взяти інші запозичення.

"Траншу не буде. Це нереально. Фізично і календарно ми не встигаємо. Траншу цього року не буде", — наголосив посадовець.

Окрім того, Тимофій Милованов підкреслив, що Україна може ще встигнути досягти домовленостей на робочому рівні ("staff level agreement" – ред). За його словами, останні можуть дати змогу нашій країні взяти запозичення в інших структур.

"Це позитивний сигнал ринкам фінансовим, що дозволяє Україні залучити фінансування на той період, поки триватимуть перемовини з МВФ, по прийнятним відсоткам", – зауважив Милованов.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МВФ жорстко розкритикував команду Володимира Зеленського:  уже відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?