Все закрити до 9 січня: Гончарук дав важливе доручення правоохоронцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Все закрити до 9 січня: Гончарук дав важливе доручення правоохоронцям

Все закрити до 9 січня: Гончарук дав важливе доручення правоохоронцям
Джерело:  online.ua

За три тижні в Україні закрили 439 нелегальних автозаправних станцій. До 9 січня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив правоохоронцям закрити всі нелегальні АЗС. Про це він написав у своєму Facebook, передає ONLINE.UA.

"Триває боротьба з діяльністю нелегальних АЗС по всій Україні. Всього за три тижні роботи СБУ, ДФС, правоохоронних і контролюючих органів вже перевірено 787 АЗС, серед них 439 нелегальних АЗС припинили свою діяльність, 111 демонтовано і заарештовано 275,4 тонн пального", - повідомив прем'єр.

Гончарук уточнив, що до боротьби з нелегальними АЗС залучені керівники всіх обласних держадміністрацій. За словами прем'єра, влада повинна якомога швидше ліквідувати тіньовий ринок для подальшого зростання економіки країни.

Нагадаємо, Зеленський раніше вимагав від найбільших мереж автозаправних станцій більш активно знижувати ціни на бензин і дизпаливо. Після цієї вимоги багато АЗС знизили ціни на паливо до 50 копійок. З початку 2020 року ценопад припинився - ціни на бензин і ДТ з 1 січня впали в середньому всього на 8-10 копійок, але при цьому перестав дорожчати скраплений газ. Проте, за 10 днів всі види палива, крім автогазу, істотно подешевшали - на гривню і більше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ влаштувала рейди на АЗС за вказівкою Зеленського. За даними силовиків, вони припинили роботу близько 300 "нелегалів" по всій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?