Всеукраїнський форум "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді" — пряма трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Всеукраїнський форум "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді" — пряма трансляція

Всеукраїнський форум "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді" — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У понеділок, 8 лютого, в Києві стартує Всеукраїнський форум "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді". О 10:00 за київським часом його відкриє президент України Володимир Зеленський, який розповість про свої стратегічні плани щодо подолання пандемії коронавіруса в 2021 році. Форум буде проходити протягом трьох днів, до 10 лютого. На нього запрошені чиновники українського уряду, топ-представники Європейського Союзу, глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреєсус і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, які візьмуть участь в заході онлайн. Організатори форуму обіцяють дати українцям відповіді на найактуальніші питання про ковід, розповісти, як буде проходити вакцинація в Україні, як будуть відновлювати економіку. Кожен бажаючий може задати питання спікерам форуму на сайті і сторінках заходу в соцмережах. Пряма трансляція форуму буде проходити на YouTube-каналі заходу - дивитися відео можна також на ONLINE.UA.

Цілі Всеукраїнського форуму:

  • Провести інклюзивний діалог влади і суспільства по боротьбі з пандемією.

  • Продемонструвати рівень готовності влади для подолання пандемії.

  • Визначити стратегію і план дій по вакцинації як основного пріоритету влади на 2021 рік.

  • Продемонструвати рівень міжнародного співробітництва та партнерства з ЄС в боротьбі з COVID-19.

  • Підвищити довіру до вакцинації як основного шляху повернення до нормального життя і відновлення економіки.

  • Забезпечити більший доступ українців до коректної інформації про вакцинацію, протидіяти дезінформації та фейкам.

У форумі візьмуть участь президент України Володимир Зеленський, глава МЗС Дмитро Кулеба, глава МОЗ Максим Степанов, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віце-прем'єрка з євроінтеграції Ольга Стефанишина, міністр освіти Сергій Шкарлет, міністр культури Олександр Ткаченко, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр з реінтеграції Олексій Резніков, перший Замглай Верховної Ради Руслан Стефанчук, глава медкомітета Ради Михайло Радуцький та інші. Також на форум запрошені т.в.о. посла США в Україні Крістіна Квін, посол ЄС в Україні Матті Маасікас, посол Естонії Каїм Кууск, глава МОЗ Литви Арунас Дулкіс, посол ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, головний радник глави Всесвітньої організації торгівлі Тім Йенді та інші.

Програма форуму

8 лютого. 10:00 - 11:00. Перша сесія.

  • "Україна проти вірусу" - виступ Володимира Зеленського. Глава держави представить стратегічне бачення плану влади для подолання пандемії коронавіруса в 2021 році.

  • "Світ проти вірусу" - генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус представить поточну ситуацію з протидією COVID-19 на міжнародному та національному рівнях, розповість про уроки боротьби з пандемією (онлайн-включення).

  • "Європа проти вірусу" - голова ЄК Урсула фон дер Ляєн розповість про роль Євросоюзу в боротьбі з пандемією, значенні вакцинації (відеозвернення).

11:10 - 12:40. Друга сесія."Міжнародний контекст боротьби з пандемією" - спікери обговорять міжнародне співробітництво в боротьбі з коронавірусом, нову геополітику на тлі пандемії, можливість відкриття кордонів для українців цього року.

12:50 - 14.20. Третя сесія."Вакцинація як квиток в нормальне життя країни" - глава МОЗ Максим Степанов представить Національний план вакцинації, розповість про готовність медичної системи та безпеки вакцин.

14: 30-16: 00. Спеціальна сесія."Розмова релігійних діячів України".

9 лютого

  • 10:00 - 10.20. "План уряду щодо запобігання пандемії" - виступ прем'єр-міністра Дениса Шмигаль.

  • 10:30 - 12.00. "2021: економічний діагноз і рецепти оздоровлення".

  • 12:10 - 13:10. "Як успішно подолати удар пандемії по бізнесу".

  • 13:20 - 14.50. "Освіта в 2021 році".

  • 15:00 - 16:30. "Регіони проти вірусу".

10 лютого

  • 10:00 - 11:30. "Інновації в умовах пандемії".

  • 11:40 - 12.50. "Крим і Донбас проти вірусу".

  • 13.00 - 14:30. "Пандемія: дезінформація і мізінформація".

Всеукраїнський форум "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді" - пряма трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський анонсував отримання Україною 12 млн доз вакцин проти коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?