Всі повинні покинути територію: Путін зробив гучну заяву про виведення військ
Категорія
Політика
Дата публікації

Всі повинні покинути територію: Путін зробив гучну заяву про виведення військ

Всі повинні покинути територію: Путін зробив гучну заяву про виведення військ
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін зробив гучну заяву про виведення російських військ з території Сирії. Він заявив, що російські збройні сили підуть з країни, якщо про це скаже майбутнє легітимне керівництво Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

"Всі, хто знаходиться на території будь-якої держави, в даному випадку Сирійської Арабської Республіки, нелегітимно, повинні покинути цю територію", - сказав Путін, підкресливши, що це стосується всіх держав, включаючи Росію.

Путін підкреслив, що зараз це питання опрацьовується з Дамаском. Сирію, за його словами, зобов'язані покинути збройні сили як Туреччини і Ірану, так і США. На його думку, це дозволить повністю відновити територіальну цілісність Сирії.

Що стосується виведення російських військ з Сирії, за словами Путіна, це станеться тільки в тому випадку, якщо майбутнє керівництво Сирії скаже, що воно не потребує більше присутності російських збройних сил.

Нагадаємо, кілька днів тому в Сирії почала нову військову операцію Туреччина. Наступ почався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів, які протягом усього часу входили в міжнародну коаліцію на чолі з США.

Після вторгнення Туреччини до Сирії Трамп розкритикував військову операцію, яку назвав "поганою ідеєю". Він пригрозить Анкарі знищити економіку Туреччини, якщо Ердоган дозволить собі "неприпустимі дії". Сенат США також пообіцяв накласти на Туреччину "санкції з пекла". Там анонсували введення обмежень американських активів високопоставлених осіб і ввести санкції за покупку Туреччиною російської системи протиракетної оборони. Крім цього, мова йде про персональні санкції проти тих, хто проводив військові операції разом з Туреччиною або надавав їй військову допомогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін зробив попередження президенту України. Глава Кремля вважає, що Зеленський не зможе забезпечити розведення сил і техніки на Донбасі через націоналістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?