Всіх звільнимо: Зеленський жорстко пригрозив українським міністрам
Категорія
Україна
Дата публікації

Всіх звільнимо: Зеленський жорстко пригрозив українським міністрам

Всіх звільнимо: Зеленський жорстко пригрозив українським міністрам
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому на посту міністра внутрішніх справ України залишився Арсен Аваков, а Мінфіном як і раніше керує Оксана Маркарова. Він запевнив, що якщо Аваков, Маркарова та інші українські міністри не покажуть дієві результати своєї роботи до кінця 2019 року, то всі вони будуть звільнені. Про це Зеленський заявив в ході пресмарафону, який проходить сьогодні, 10 жовтня, в Києві, передає ONLINE.UA.

"Скільки міністерств в українському уряді? Який відсоток старих людей залишився в оновленому уряді? Маркарова і Аваков - маленький відсоток. До пані Маркаровой є питання? З бюджетом не жартують. Прийшов новий прем'єр-міністр, ми поговорили: у нас є Маркарова, вона професійна людина. Якщо вона буде в якійсь кримінальній справі, якщо буде забрудненою людиною, не виконуватиме свою роботу, то я думаю, що пан прем'єр - і я його підтримаю - замінить міністра фінансів. Бюджетні речі у нас, перехідний бюджет. Вона відповідає, вона розуміється у всіх цифрах", - пояснив Зеленський ситуацію з Маркаровою.

Що стосується Авакова, то Зеленський зауважив, що не йшов ні на який компроміс при його перепризначенні на посаду глави МВС. За словами президента, Авакову дали випробувальний термін, після якого, якщо не буде реальних справ з його боку, то він буде звільнений.

"Щодо Авакова, я вам говорив, пан Аваков ... я не знайшов дійсно ... це ніякий не компроміс, я нічого йому не винен. Це я. Але є уряд, є прем'єр-міністр. Тому є випробувальний термін. Я всім міністрам і всім правоохоронцям сказав відверто: реальні справи, дієві справи, будь ласка, принесіть нам до кінця року. Не буде справ - всіх звільнимо", - додав Зеленський.

Президент уточнив, що хоче бачити нові обличчя в МВС. Тому, за його словами, вже замінили керівництво Нацполіціі, прикордонної служби, Нацгвардії. Також замінили багато людей в цих органах на середньому рівні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський під час пресмарафону розкрив свою стратегію щодо повернення Криму. Він заявив, що кримське питання буде підніматися на нормандському саміті, де раніше ніколи не обговорювали анексію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?