Зеленський розповів, як буде повертати Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський розповів, як буде повертати Крим

Зеленський розповів, як буде повертати Крим
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розкрив свою стратегію щодо повернення Криму, який Росія незаконно анексувала в 2014 році. Український лідер має намір піднімати це питання на нормандському саміті, який, як він сподівається, відбудеться найближчим часом. Про це Зеленський заявив на пресмарафоні з журналістами, який проходить сьогодні, 10 жовтня, в Києві, передає ONLINE.UA.

"Щодо Криму. Неодноразово ми зустрічалися з фахівцями. Я постійно піднімав питання, чому в нормандському форматі не обговорюється Крим. Для мене нормандський формат це можливість повернути тему Криму до обговорення", - заявив президент України.

Також нормандський саміт Зеленський має намір використовувати для обговорення амністії бойовикам і питання особливого статусу Донбасу.

"Я постійно піднімав питання, а чому в Мінську не обговорюється Крим. Тобто для мене нормандський формат - це ще й можливість повернення Криму. Зараз не існує будь-якого формату, де обговорюється це питання, крім західних партнерів, європейців, США, Канади і я дуже вдячний їм, питання Криму там є в списку санкцій форматі. Поки тільки так ", - підкреслив Зеленський.

Говорячи про Крим, Зеленського запитали про кримських татар, які стали російскими політв'язнями. Жкрналісти відзначили, що "створюється враження, що Україна їх просто забула". Президент запевнив, що "ніхто, ніколи, ні про кого не забуде".

"Україна не забуде нікого, хто знаходиться в полоні Росії або ж у бойовиків. Є два списки на обмін - люди, які утримуються в полоні Росії, люди, які в полоні у бойовиків. Також є список людей, які, за даними Києва, утримуються бойовиками, але самі бойовики не визнають цього", - пояснив Зеленський, додавши, що Росія не погоджується ні на який обмін без нормандського формату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський на прес-марафоні зробив важливу заяву про війну на Донбасі. Він запевнив, що Київ готовий на серйозні кроки, щоб якомога швидше повернути під контроль України окуповані території Донбасу і завершити конфлікт на сході України, в якому щодня гинуть по кілька українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?