Вступ до НАТО — питання нашої безпеки — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ до НАТО — питання нашої безпеки — Зеленський

Вступ до НАТО — питання нашої безпеки — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, вступ України до НАТО є питанням національної безпеки. Проте Київ ніколи не планував війни проти Росії. 

Джерело: La Nación

Україна має стати членом НАТО для власного захисту  

Коли кажуть, що НАТО воює з Росією на українській території, це говорить Росія. Тому що в їхній голові не вкладається уявлення, як таке маленьке військо може протистояти такому великому, як у РФ. Щоб виправдати зусилля, які вони докладають, і те, що вони не можуть перемогти, - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що країни ЄС, зокрема, країни Балтії, були б раді присутності українських військових на власній території.

При цьому глава держави вказав, що Україні не потрібні іноземні бази, але там, де є НАТО, немає війни.

Наше ставлення потрібно розглядати в рамках того факту, що країни, які входять в НАТО, зробили це свого часу, тому що вони підозрювали, що Радянський Союз може до них повернутися, - наголосив президент.

Також він підкреслив, що для України НАТО – звільнення території, адже Альянс - об'єднання безпеки, на його території війни немає.

Всю нашу промисловість вивезли з окупованих територій. І це вже колоніалізм. Тому питання НАТО, вибачте, це питання нашої безпеки і захисту наших людей, і все, - зазначив Зеленський.

Зеленський пояснив, що в цьому контексті мова йде про безпеку від Росії. Деякі особи думають, що Україна може прийти на територію Росії, але ми ніколи не хотіли ніякої війни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?