Вступ до НАТО стане гарантією миру для України — Столтенберг
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ до НАТО стане гарантією миру для України — Столтенберг

Вступ до НАТО стане гарантією миру для України — Столтенберг
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, вступ України до Альянсу гарантує її безпеку та територіальну цілісність на тлі російської агресії.

Джерело: Council on Foreign Relations

Як змінить ситуацію вступ України до НАТО 

Глава Альянсу зазначив, що поки триває розв'язана Кремлем злочинна війна, Україна не може отримати запрошення на вступ до Альянсу.

Однак, як підкреслив Столтенберг, дуже важливо дивитись далі, оскільки війна райно чи пізно завершиться і Україні необхідно буде гарантувати безпеку для недопущення подібного у майбутньому.

Генеральний секретар НАТО наголосив на тому, що російська агресія проти України розпочалась не минулого року, а набагато раніше.

Спочатку відбулась окупація Криму, після чого у 2014 році росіяни увійшли на Донбас.

Тоді ж були укладені Мінські домовленості про припинення вогню, які російські терористи регулярно порушували. Вже у 2022 році Росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України.

Що відомо про прийнятні для України умови завершення війни

Якщо зараз будуть завершені бої, ми маємо бути впевнені, що це дійсно буде зупинення війни. Це означає, що мають бути рамкові умови, які гарантуватимуть безпеку і територіальну цілісність, дотримання кордонів України. Безумовно, членство в НАТО є одним із шляхів, щоб цього досягти. Є також певні двосторонні домовленості. Але тим чи іншим шляхом є необхідність у гарантіях. Це означає, що це взаємопов’язані речі - членство в НАТО, завершення війни та забезпечення тривалого миру після війни, - зазначив глава Альянсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?