ВСУ викликає Зеленського за позовом Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

ВСУ викликає Зеленського за позовом Порошенка

ВСУ викликає Зеленського за позовом Порошенка
Джерело:  online.ua

Верховний Суд викликає президента Володимира Зеленського як відповідача у справі щодо оприлюдненої ним під час одного з інтерв’ю інформації. Йдеться про звинувачення в бік ексглави держави Петра Порошенка щодо його причетності до торгівлі вугіллям з бойовиками на Донбасі.  

Джерело: Facebook адвоката Порошенка

Виклик відбудеться за позовом обвинуваченого очільника партії "Євросолідарність" Петра Порошенка. Повістку, яка підтверджує виклик глави держави до суду, опублікував адвокат Ігор Головань.

Нагадаємо, ДБР та СБУ оголосили, що Порошенка підозрюють у державній зраді 20 грудня. Слідчі цих відомств кажуть про постачання вугілля на українські ТЕЦ з "ДНР" та "ЛНР".

У вчорашній повістці суду йдеться про вимогу взяти участь в судовому засіданні з розгляду адміністративної справи визнання бездіяльності Зеленського протиправною та "зобов’язання вчинити певні дії".

Провадження стосується позову Порошенка про ненадання ним інформації від СБУ, на підставі якої чинний глава держави під час спілкування з журналістами зазначив:

...З терористами, сепаратистами ОСОБА_3 торгував, заробляв разом з п'ятим президентом... Ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли.– Зеленський про Порошенка

Судячи з усього, Зеленський спирався у своїх висловлюваннях на резонансне розслідування проєкту Bihus Info, яке фігурувало в медіапросторі влітку. Воно стосується так званих "плівок Медведчука", 10-годинних аудіозаписів олігарха з бойовиками з так званих "ДНР" і "ЛНР" та російськими чиновниками, які курували діяльність сепаратистів.

Судячи зі змісту цих розмов,  Медведчук погоджував ці перемовини з із Адміністрацією тодішнього президента Порошенка. Сам кум Володимира Путіна неодноразово вихвалявся, що має вплив на рішення АПУ та Порошенка особисто, і може сприяти завдяки цьому представникам "Л/ДНР".

Зазначимо, за держзраду, яку інкримінують Порошенку, Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков стверджує, що експрезидент не збирається повертатися до України, щонайменше до кінця парламентських канікул і свят.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?