Втратимо мільярди: експерти озвучили невтішний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Втратимо мільярди: експерти озвучили невтішний прогноз

Втратимо мільярди: експерти озвучили невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Експерти Capital Economics виступили з шокуючим прогнозом. За їхніми словами, поширення китайського коронавіруса буде коштувати глобальній економіці більше 280 мільярдів доларів в першому кварталі 2020 року, що покладе край безперервного росту світового ВВП, який тривав 43 квартали поспіль.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Відповідно до наших прогнозів, вперше з 2009-го року світовий ВВП не збільшиться в порівнянні з попереднім кварталом", - заявив економіст Capital Economics Саймон Макадам.

Експерт має надію, що епідемія коронавіруса буде зупинена, і цього року світова економіка надолужить втрачене виробництво, завдяки чому, "обсяг глобального ВВП до середини 2021 року досягне рівня, на якому він перебував би в разі відсутності епідемії".

На думку іноземного фахівця, країни Азії , що розвиваються серйозно постраждають, як в результаті припинення потоку туристів з Китаю, так і в результаті пошкодження глобальних ланцюжків постачань через припинення роботи підприємств в Китаї.

Варто звернути увагу на те, що найбільш серйозні проблеми чекають Австралію, ВВП якої може знизитися, оскільки країна в значній мірі залежить від припливу китайських туристів і експорту в КНР.

Як повідомляв ONLINE.UA,  китайські медичні фахівці нещодавно з’ясували, що питання про імунітет до 2019-nCoV після захворювання ще відкрите. Невідомо, чи справді люди, які одужали після ураження коронавірусом, несприйнятливі до нього у майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?