Втручання у вибори в США: спливли деталі таємного розслідування Трампа по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Втручання у вибори в США: спливли деталі таємного розслідування Трампа по Україні

Втручання у вибори в США: спливли деталі таємного розслідування Трампа по Україні
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп допускав, що Україна може стояти за втручаннями в вибори президента США в 2016 році. Зокрема, є непідтверджена конспірологічна теорія, що зниклі електронні листи Клінтон можуть перебувати на сервері в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Джерело вказує, що незважаючи на висновки спецслужб США і Мін'юсту про те, що Росія несе повну відповідальність за втручання у вибори 2016 року, Трамп був схильний шукати докази того, що втручання пов'язане з Україною. За даними видання, в один момент президент США навіть зациклився на теорії змови, яка допускала, що саме в Україні можуть бути зниклі електронні листи Хілларі Клінтон. Є версія, що Трамп на цю тему міг натякати в липневій розмові з президентом України Володимиром Зеленським, коли рекомендував йому співпрацювати з деяких питань з генпрокурором США Вільямом Барром.

Як відзначає NYT, Трамп і його особистий адвокат Руді Джуліані проводили щодо Києва "тіньову зовнішню політику", яка розгорнулася навколо трьох виборів - президентських в Україні в цьому році і виборів в США в 2016 і 2020 роках. За інформацією джерела, ця політика розходиться з офіційним курсом адміністрації американського лідера.

Нагадаємо, кілька днів тому глава палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту Трампа. Приводом для цього стала інформація про спробу Трампа змусити Зеленського почати розслідування проти сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, який нібито пов'язаний з корупцією в газовій компанії з України. Пізніше Білий дім опублікував стенограму цієї телефонної розмови Трампа із Зеленським. З неї випливає, що Зеленський пообіцяв президенту США, що новий генпрокурор України розгляне справу про компанію Хантера Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський глава Дональд Трамп заявив, що ні в якій формі і ні в якому вигляді не чинив тиску на президента України Володимира Зеленського. Це, на його думку, підтверджує і заява українського лідера. А скарга співробітника ЦРУ на телефонну розмову президента США із Зеленським, через яку Трампу загрожує імпічмент, "повністю відрізняється і суперечить його справжній розмові з новим президентом України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?