Вулкан Ла-Пальма істотно посилився після обвалення кратера — моторошні відео
Категорія
Події
Дата публікації

Вулкан Ла-Пальма істотно посилився після обвалення кратера — моторошні відео

Вулкан Ла-Пальма істотно посилився після обвалення кратера — моторошні відео
Джерело:  online.ua

Ріка розпеченої лави, що б'є з вулкана Кумбре В’єха на іспанському острові Ла-Пальма, збільшилася після того, як північна сторона кратера обрушилася. Це викликало вражаючі вибухи, але влада виключила подальшу евакуацію. Вулкан викинув приблизно в три рази більше лави, ніж під час останнього великого виверження острова в 1971 році.

Джерело: CNN

Незважаючи на підвищену активність, лава, схоже, слідувала траєкторії, аналогічній її попереднім потокам, сказав регіональний глава Канарських островів Анхель Віктор Торрес.

«Нам довелося зробити кілька блокувань через погану якість повітря, але ми не плануємо евакуювати більше людей», - сказав він в інтерв'ю телеканалу TVE в понеділок вранці.

Торрес заявив, що вулкан викинув приблизно в три рази більше лави, ніж під час останнього великого виверження в 1971 році. Він додав, що його адміністрація планувала купити близько 300 будинків для розміщення тих, хто втратив свої будинки у зв'язку зі стихійним лихом, і сказав, що ще занадто рано говорити про те, наскільки великим буде загальний збиток.

«Це ще не завершилося ... якщо лава продовжить підніматися в тій же кількості, яку ми бачили минулої ночі, збиток буде набагато більшим», - сказав Торрес.

Наслідки виверження вулкану в Ла-Пальма

З початку виверження 19 вересня було зруйновано близько 1 тисячі будинків, і 6 тисяч осіб були евакуйовані, в основному з міст Ель-Пасо і Лос-Льянос-де-Арідане, двох основних населених пунктів острова з населенням 83 тисячі чоловік. Виверженню передували до 22 тисяч підземних поштовхів за декілька днів до початку, найсильніший з яких був магнітудою 4,2. Висота потоку лави досягає 15 метрів.

 Під час відвідування острова на вихідних прем'єр-міністр Педро Санчес пообіцяв виділити 206 мільйонів євро допомоги для відновлення і наполягав на тому, що Ла-Пальма безпечна для туризму.

Нагадаємо, останнє виверження, що відбулося в 1971 році забрало життя фотографа, який підійшов надто близько до лави і задихнувся від парів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?