Вулкан поглинув міста на Канарських островах — фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Вулкан поглинув міста на Канарських островах — фото і відео

Вулкан поглинув міста на Канарських островах — фото і відео
Джерело:  online.ua

Відбулося перше за останні 50 років виверження вулкану на Канарських островах в Іспанії. В результаті евакуйовано п’ять з половиною тисяч осіб, зруйновано близько 100 будинків, наразі потоки рухаються повільніше, ніж спочатку прогнозувалося.

Джерело: Reuters

Потік розплавленої породи не досягне Атлантичного океану в понеділок увечері, як передбачалося раніше. Але це може статися пізніше. Експерти кажуть, це спровокує нові вибухи і хмари токсичних газів.

«Рух лави відбувається набагато повільніше, ніж прогнозувалось спочатку ... Протягом дня не було значного прогресу», - сказав місцевий координатор з надзвичайних ситуацій Мігель Анхель Моркуенде на брифінгу для преси в понеділок увечері. Він сказав, що струмок пробився приблизно на півдорозі до берега.

Новий потік лави вивергнувся з вулкана пізно ввечері в понеділок, що викликало евакуацію жителів міста Ель-Пасо, повідомило регіональне агентство з надзвичайних ситуацій.

Вулкан вперше вивергнувся в неділю, викинувши лаву на сотні метрів в повітря, поглинувши лісу і відправивши розплавлену породу в океан над малонаселеною частиною Ла-Пальми, самого північно-західного острова Канарського архіпелагу.

Про жертви або поранених не повідомлялося, але кадри з безпілотника відобразили полум’я чорної лави, що прорізає руйнівну смугу ландшафту, коли вони просувалися вниз по західному схилу вулкана до моря.

Один зі свідків бачив, як потік розплавленої породи повільно пробивався через будинок в селі Лос-Кампітос, зайнявши вогнем інтер'єр і посилаючи полум'я через вікна на дах.

Близько 100 будинків постраждали від виверження вулкану. Про це розповів регіональний представник з надзвичайних ситуацій Хорхе Парра, додавши, що жителі не повинні побоюватися за свою безпеку, якщо вони дотримуватимуться рекомендацій влади.

За словами офіційних осіб, на острові закрито шість доріг.

Регіональний лідер Анхель Віктор Торрес сказав, що збиток буде значним.

«Він все ще активний і буде діяти протягом наступних декількох днів», - додав він.

«Це було жахливо», - сказала Єва, 53-річна туристка з Австрії. «Ми відчули землетрус, воно почалося вранці ... Потім о третій годині дня прийшла дама з нашого будинку і сказала, що нам потрібно все зібрати і скоріше виїхати».

«Ми щасливі повернутися додому», - сказала вона в аеропорту, сідаючи на рейс додому після того, як перервала поїздку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?