Вулкан в Іспанії вивергається вже тиждень — фото і відео наслідків
Категорія
Події
Дата публікації

Вулкан в Іспанії вивергається вже тиждень — фото і відео наслідків

Вулкан в Іспанії вивергається вже тиждень —  фото і відео наслідків
Джерело:  online.ua

Аеропорт на іспанському острові Ла-Пальма знову відкрився, хоча всі рейси були скасовані, оскільки вулкан вивергав лаву і продовжував викидати хмари попелу над околицями через тиждень після початку виверження.

Джерело: Reuters

Люди використовували парасольки, щоб захистити себе від падаючих вулканічних опилків, в той час як в залі вильоту аеропорту було тихо, а на табло відображалися тільки скасовані рейси.

«Вони сміються над нами через парасольки, але якщо ми не використовуватимо її, ми в кінцевому підсумку будемо засипані попелом», - сказав інженер Вальдо Наско.

Експерти заявили, що в неділю було два активних потоки лави: один швидко рухається на північ, а інший більш повільний - на південь.

«У нас є потік на північ, який швидко рухається ... ця лава виходить з більш внутрішніх областей кратера, а її температура становить близько 1250 градусів», - сказав Мігель Анхель Моркуенде, директор комітету з реагування на вулкан Певолка.

На кадрах з безпілотника була відображена стрімка річка розпеченої лави, що стікає по схилах кратера, що проходить поруч з будинками і ділянками землі і будівлями, охопленими чорною масою повільнішої, старішої лави.

Лава зруйнувала сільську церкву в районі в неділю вдень, її дзвіниця звалилася під водою.

Моркуенде сказав, що люди, які були евакуйовані з Таканд-де-Арріба, Таканд-де-Абахо і Таджуйі, зможуть повернутися в свої будинки.

Оператор аеропорту Іспанії Aena (AENA.MC) повідомив, що аеропорт знову відкрився після того, як команди очистили злітно-посадкову смугу від попелу. Але авіакомпанія Канарських островів Binter заявила, що не буде дозволяти польоти сьогодні через погодні умов.

«Хмара попелу, що утворилася в результаті виверження вулкану, змушує тимчасово припинити польоти на Ла-Пальму ... Рейси, заплановані на сьогодні, були скасовані», - йдеться в заяві компанії. Там додали, що польоти будуть припинені до тих пір, поки умови не дозволять їм курсувати безпечно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?