Введення воєнного стану: Зеленський підписав важливий указ
Категорія
Україна
Дата публікації

Введення воєнного стану: Зеленський підписав важливий указ

Введення воєнного стану: Зеленський підписав важливий указ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський підписав указ про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського лідера.

Зазначається, що в разі введення воєнного стану для формування військових адміністрацій в населені пункти відправляються військовослужбовці з метою виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки із збереженням на військовій службу без виключення зі списків особового складу.

"Заміщення посад військовослужбовцями здійснюється відповідно до переліку посад у військових адміністраціях, що підлягають заміщенню військовослужбовцями військових формувань, особами рядового і командного складу правоохоронних органів, і переліком посад, які можуть бути заміщені такими військовослужбовцями та правоохоронцями в районній, обласній військової адміністрації, затвердженими президентом України за поданням головнокомандувача ЗСУ", - йдеться в документі.

Відрядження військовослужбовців у військові адміністрації зі збереженням на військовій службі та їх відкликання здійснюється наказами по особовому складу начальника Генштабу. Про призначення військовослужбовців, відряджених на посади у військові адміністрації, ці адміністрації письмово повідомляють в Генштаб ЗСУ.

"За погодженням з Генштабом відряджені військовослужбовці звільняються з посад у військових адміністраціях і знову спрямовуються в його розпорядження у разі: припинення або скасування воєнного стану; завершення виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки; невиконання військовослужбовцем обов'язків на займаній посаді. У разі необхідності начальник Генштабу може відкликати з військової адміністрації відряджених військовослужбовців, повідомивши про таке відкликання начальнику військової адміністрації з наданням відповідної заміни",- повідомляє прес-служба.

Як повідомляв ONLINE.UА, голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков переконаний, що миру на Донбасі можна досягнути тільки шляхом безпосередніх переговорів з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?