Відома доля українців, яких захопила РФ в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Відома доля українців, яких захопила РФ в Азовському морі

Відома доля українців, яких захопила РФ в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Згідно з останніми даними, Керченський міський "суд" заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, яких затримали напередодні прикордонним управлінням ФСБ РФ в Азовському морі за нібито незаконний вилов риби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прикордонне управління ФСБ по Республіці Крим.

"Затриманих визнано винними у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 4 ст. 19.3 КоАП РФ ("Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки в зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов'язків"). Їм призначено адміністративний арешт на 10 діб", - сказано в повідомленні.

В ФСБ стверджують, що "за фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів Прикордонним управлінням стосовно затриманих порушено справу про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 8.17 КоАП РФ ("Порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів")" .

Як відомо, 15 лютого співробітники прикордонного управління ФСБ РФ по Криму повідомли про затримання у західній частині Азовського моря маломірного судна з чотирма громадянами України на борту, які нібито не мали при собі документів, що посвідчують особу. Судно і рибалок було доправлено у порт Керчі "для з'ясування обставин".

Окрім того, в ФСБ додали, що капітан затриманого в Азовському морі судна нібито визнав свою провину на допиті. Трохи згодом у Держприкордонслужбі України повідомили, що відомство перевіряє дані про затримання російськими силовиками в Азовському морі судна з українцями на борту. За фактом Головним управлінням Нацполіції в АР Крим та Севастополі розпочато кримінальне провадження за статтями 146 та 278 КК України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Умеров зробив попередження команді Зеленського  та підкреслив — якщо Україна почне постачати воду в анексований Крим, то це означатиме визнання юрисдикції Росії над півостровом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?