Вже 23 серпня - Зеленський приготував українським військовим несподіваний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже 23 серпня - Зеленський приготував українським військовим несподіваний сюрприз

Вже 23 серпня - Зеленський приготував українським військовим несподіваний сюрприз
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський взяв участь в церемонії підняття Державного прапора України на військовому аеродромі у Василькові Київської області. Під час заходу він передав ЗСУ сертифікат на 132 зразки озброєння і військової техніки, 38 одиниць засобів зв'язку, 78 приладів спостереження. Новітнє озброєння і техніку армія отримає вже 23 серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента України.

"Сьогодні в підрозділи Збройних сил для виконання завдань за призначенням передається 132 зразки озброєння і військової техніки, 38 одиниць засобів зв'язку, 78 приладів спостереження. Це модернізовані танки Т-64 і Т-62, новітні бронетранспортери, бойові машини піхоти і тактичні броньовані машини, а також сучасні комплекси радіоелектронної боротьби і засоби спостереження", - уточнив Зеленський, підкресливши, що переоснащення української армії, прийняття нових бойових систем і приведення органів військового управління до стандартів НАТО, є обов'язком.

Під час урочистої церемонії Зеленський також вручив орден "Золота Зірка" сестрі загиблого сержанта Сергія Михальчука, який був удостоєний звання Героя України посмертно за те, що під час артобстрілу на Донбасі прикрив собою бойового побратима і врятував його ціною власного життя. Глава держави також вручив бойові прапори і стрічки до них командирам частин, які отримали почесні найменування за бойові заслуги, мужність, високий професіоналізм та з огляду на зразкове виконання поставлених завдань особовим складом.

"Символічно, що саме в цей день будуть вручені бойові прапори і присвоєно почесні найменування військових частин Збройних сил України, Національної гвардії і Державної прикордонної служби України. На них замигтять стрічки з іменами видатних особистостей. Як в минулому, так і нашого часу. Одним з них є сержант Сергій Михальчук, Герой України. На превеликий жаль - посмертно ", - додав Зеленський.

Як відомо, в церемонії підняття Державного прапора України, також взяли участь: керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко, народні депутати та інші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до всіх українців в День Державного прапора і пообіцяв, що він обов'язково буде майоріти над усіма містами України, в тому числі і в окупованих Криму та Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?