Вже 9 країн ЄС відмовились надавати туристичні візи громадянам РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже 9 країн ЄС відмовились надавати туристичні візи громадянам РФ

Вже 9 країн ЄС відмовились надавати туристичні візи громадянам РФ
Джерело:  online.ua

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, наразі у видачі громадянам РФ туристичних віз вже відмовляють Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди.

Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

Країни ЄС поступово зачиняють двері перед туристами з РФ 

Совок", запах нафталіну, росіяни так давно цього хотіли, - іронічно підкреслив Андрій Єрмак.

9 вересня Рада ЄС  ухвалила рішення, яке повністю призупиняє дію Угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією. Отже, до громадян Росії будуть застосовуватися загальні правила Візового кодексу

Це призведе до збільшення візового збору з 35 до 80 євро, необхідність надання додаткових документальних доказів, збільшення термінів оформлення віз і більш суворі правила видачі багаторазових віз, - йдеться у заяві Ради ЄС.

Рішення почало діяти буквально напередодні, 12 вересня.

Своєю неспровокованою і невиправданою агресивною війною, включаючи невибіркові напади на цивільне населення, Росія порушила цю довіру і зневажила фундаментальні цінності нашого міжнародного співтовариства. Сьогоднішнє рішення є прямим наслідком дій Росії і ще одним доказом нашої непохитної прихильності Україні та її народу, - зазначив голова МВС Чехії  Віт Ракушан.

Що відомо про підготовку міжнародного трибуналу через військові злочини РФ проти України

Зі свого боку голова МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю журналістам "РБК-Україна" повідомив про досягнення значного прогресу у питанні проведення Міжнародного трибуналу щодо російської агресії проти України.

Міністр зазначив, що наразі вже вийшло домогтися того, що більшість партнерів України згодні в тому, що РФ треба судити за рамками Міжнародного кримінального суду.

На початку ми стикалися, по суті, з відмовою партнерів брати участь у цій ініціативі, не тому, що вони вважають, що Росію не потрібно судити за злочин агресії, в цьому є широка згода, а тому що вони вважали, що треба знайти шлях, як зробити це в рамках Міжнародного кримінального суду, - пояснив Кулеба.

Міністр підкреслив, що після довгих зусиль з аналізу ситуації та пошуку рішень, з'явилося розуміння, що в межах МКС це зробити неможливо, а значить треба серйозно працювати над тим, як реалізувати ідею спецтрибуналу.

Тобто ми пройшли еволюцію від відкидання цієї ідеї до її сприйняття. Ще раз наголошую: не тому, що не хочуть судити, а тому що саме цей формат їм не підходив. Тепер ми вже обговорюємо, як саме цей формат може бути реалізований. Це дуже серйозний прогрес, і буквально вчора я мав останню таку нараду з цього приводу, ми рухаємося вперед і знайдемо рішення, - повідомив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?