Вже більше десяти президентів погодилися на божевільну пропозицію Путіна - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже більше десяти президентів погодилися на божевільну пропозицію Путіна - що відбувається

Вже більше десяти президентів погодилися на божевільну пропозицію Путіна - що відбувається
Джерело:  online.ua

Президенти 12 країн несподівано для всіх погодилися на божевільну пропозицію президента Росії Володимира Путіна і вирішили приїхати на Парад перемоги, який 24 червня відбудеться в Москві. Зокрема, главу Кремля підтримали лідери Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Молдови, Абхазії і Південної Осетії, а також президенти Сербії, Хорватії і глава Палестини. Вирішив взяти участь у заході навіть президент Білорусі Олександр Лукашенко, який щороку знаходив привід, щоб пропустити російський парад. Про це 11 червня повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров на засіданні Радбезу Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми підтвердили всім запрошеним на парад, який планувався 9 травня, що запрошення залишається в силі. Вже отримали підтвердження від 12 глав держав, більшість країн-членів СНД", - відзвітував Лавров.

На нараді Радбезу Путін доручив чиновникам забезпечити повну безпеку іноземним гостям на Параді перемоги в Москві в умовах поширення коронавірусної інфекції.

Важливо відзначити, що президента України Володимира Зеленського Путін вирішив не запрошувати на Парад перемоги. У Кремлі пояснили це тим, що "Україна не є де-факто, і багато в чому, де-юре, учасницею СНД, не проявляє бажання якимось чином продовжувати роботу в цих структурах, і жодного разу не сигналізувала про своє бажання розділити радість від свята Перемоги ".

Нагадаємо, Парад перемоги в Москві, який Кремль щорічно проводить 9 травня, довелося перенести через епідемію коронавіруса. Але недавно російська влада вирішила влаштувати його 24 червня, заявивши, що пік коронавіруса в країні вже пройшов, хоча Росія як і раніше знаходиться на третьому місці по захворюваності в світі і щоденний приріст хворих в цій країні досягає 8-10 тисяч осіб. До речі, крім Параду перемоги, Путін вирішив не відмовлятися в цьому році від акції "Безсмертний полк" і військово-морського параду - вони пройдуть в Росії 26 липня.

Раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що участь у параді візьмуть близько 14 тисяч військових. Він зазначив, що на захід країна запросила парадні розрахунки 19 держав. Урочисті заходи 24 червня відбудуться ще в 19 містах РФ, де дислокуються штаби оперативних командувань, флотів і об'єднань Збройних сил Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін шокував росіян новим абсурдним рішенням. Глава Кремля, незважаючи на пандемію коронавіруса, вирішив відзначати День Росії 12 червня - масштабні гуляння затверджені на цілий тиждень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?