Вже готуємося: у Зеленського повідомили важливу новину щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже готуємося: у Зеленського повідомили важливу новину щодо РФ

Вже готуємося: у Зеленського повідомили важливу новину щодо РФ
Джерело:  Укрінформ

Очільник українського МЗС Вадим Пристайко заявив, що офіційний Київ наразі готує черговий обмін утримуваними особами та сподівається, що він буде великим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми дійсно вже готуємо черговий обмін. Ми все ще віримо в можливість завершити ближчим часом обмін "всіх на всіх", - наголосив український дипломат.

4 лютого на спільній з чеським колегою Томашем Петршічеком пресконференції у Празі Пристайко підкреслив, що надіється, що це буде "дуже великий, масовий обмін", у якому "знайдеться місце для переважної більшості кримських татар", яких в останніх "хвилях" обмінів вдалося повернути не так багато.

Український дипломат додав, що це питання обговорювалося напередодні з президентом Туреччини Реджепом Теїпом Ердоганом під час його візиту до Києва.

Що важливо, український лідер Володимир Зеленський на спільному брифінгу президентом Туреччини 3 лютого сказав, що очікує найближчим часом узгодження списків для повернення полонених українців із тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, що наприкінці січня у Тристоронній контактній групі заявили, що питання про обмін — найважливіше наразі у гуманітарній підгрупі. Окрім того, сторони намагаються дійти згоди щодо відкриття нових пунктів пропуску на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що проросійські бойовики "ДНР" почали відмовлятися  проводити обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" до повного припинення бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?