Вже на наступному тижні: Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже на наступному тижні: Зеленський дав гучну обіцянку українцям

Вже на наступному тижні: Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Вже на наступному тижні медикам почнуть виплачувати заборгованістьпо зарплатам. Заборгованості будуть покривати завдяки ресурсам, закладеним в новій версії бюджету. Таке доручення уряду дав президент України Володимир Зеленський під час щотижневої наради з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19, яка відбулася 18 квітня. Про те, що доручив Зеленський уряду повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Треба закрити питання із заборгованостями лікарям найближчим часом. Неважливо, з яких причин вони виникли. Ми продумали, щоб бюджет містив всі ресурси для вирішення проблем. Я розумію, що заборгованості точкові, але починайте виплачувати їх якомога швидше. В бюджеті, серед іншого, закладено і додаткове фінансування для тих, хто бореться з коронавірусом. Все це медики повинні отримати вже з квітня", - підкреслив Володимир Зеленський.

Український лідер поставив завдання продовжувати забезпечувати лікарів засобами захисту і пояснювати українцям алгоритми, як уберегтися від інфікування. Він нагадав, що за останні дві доби було зафіксовано найбільше випадків зараження коронавірусом в Україні в порівнянні з попереднім періодом поширення інфекції. Президент вважає, що це пов'язано з великодніми святами, адже на Вербну неділю понад 100 тисяч українців все ж таки відвідали служби в церквах, а симптоми хвороби проявляються найчастіше на 5-6 день після зараження

"Дуже сподіваюся, що українці усвідомлюють ризики зараження на цю Пасху в церквах.«Великдень вдома» - правильний хід, щоб люди знали, що саме в цьому році треба на це велике свято залишитися вдома. Це допоможе вберегти здоров'я і життя багатьох, щоб в наступного року знову можна було відвідати богослужіння і відсвяткувати Великдень традиційно і без обмежень", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив, що додаткові фінанси на підтримку медиків під час епідемії COVID-19 вже відправили по регіонах України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців з важливим проханням. Він закликав усіх залишатися на Великдень вдома і не відвідувати служби в храмах, інакше масштабного спалаху коронавіруса в Україні уникнути не вдасться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?