Вже на цьому тижні - в МОЗ дали гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже на цьому тижні - в МОЗ дали гучну обіцянку українцям

Вже на цьому тижні - в МОЗ дали гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

МОЗ вже на цьому тижні визначиться, як буде проводиться масове тестування українців на антитіла до коронавірусу. Алгоритм діагностики буде обговорюватися з вченими Національної академії медичних наук і експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я. Таку обіцянку українцям дав глава МОЗ Маским Степанов на брифінгу 27 квітня, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми дуже ретельно вивчаємо це питання, в тому числі на цьому тижні у нас будуть відповідні консультації з нашими вченими з Національної академії медичних наук, у нас будуть консультації з експертами з Всесвітньої організації охорони здоров'я, в який саме спосіб ми будемо використовувати ІФА-тести і для яких цілей, тому що золотим стандартом виявлення COVID-19 є ПЛР-тести", - уточнив Степанов.

Чиновник підкреслив, що імуноферментні (ІФА) тест-системи виявляють антитіла, присутні в крові людини, яка перехворіла на коронавірусною хворобою COVID-19, а ПЛР-тести є "золотим стандартом" діагностики СOVID-19 - вони визначають наявність генома вірусу в організмі.

"Ми розширюємо алгоритм тестування, розширюємо механізми тестування. Минулого тижня ми додали і медичних працівників, але ІФА-тести ми теж розглядаємо, але яким саме чином ми будемо це робити, я думаю, ми визначимося на цьому тижні. Дійсно, ми розглядаємо можливість використання українських тестів, якщо вони будуть відповідати всім відповідним стандартам. Але українські у нас будуть в пріоритеті. Я вважаю, що підтримка українського виробництва - це дуже правильна річ ", - додав міністр.

Нагадаємо, в Україні станом на 27 квітня зафіксовано 9009 випадків зараження коронавірусом. За останню добу підтверджено 392 нових випадки. Уже 220 осіб померли від ускладнень коронавірусної хвороби, 864 українців одужали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я назвало умову, за якої буде можливо масове тестування українців на антитіла до коронавірусу. ІФА-тести почнуть застосовувати тільки після перевірки ефективності такої діагностики. Важливо додати, що ще немає доказів того, що люди, які вилікувалися від коронавіруса, мають імунітет до COVID-19. У ВООЗ попередили весь світ про ризики повторного зараження коронавірусом, навіть якщо в крові у пацієнта виявлені антитіла до SARS-CoV-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?