Вже наступного тижня - українців попередили про важливі події
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже наступного тижня - українців попередили про важливі події

Вже наступного тижня - українців попередили про важливі події
Джерело:  online.ua

Попри карантин в Україні окремі розважальні заклади продовжують роботу, тож у Кабінеті міністрів вирішили організувати перевірки. Вони можуть початися наступного тижня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Олексія Чернишова — міністра розвитку громад і територій.

За словами першого заступника Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, перш за все йдеться про заклади громадського харчування.

"Вважаю, що необхідні масові перевірки. Щонайменше 10 тисяч перевірок Держпродспоживслужби за дотриманням закладами громадського харчування норм мають відбутися вже наступного тижня", пояснив міністр.

Чернишов додав, "відновлення роботи закладів громадського харчування іноді призводить до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог щодо проведення масових заходів".

Також в Україні наразі вже тривалий час зберігається тенденція прискорення темпів епідемії COVID-19. Нещодавно у країні зафіксували абсолютний антирекорд за добовою кількістю нових випадків інфекції.

"Тому необхідно терміново провести коригування протиепідемічних заходів для посилення контролю", - підкреслив посадовець.

Слід зауважити, подібні заходи вже провела київська влада. У ніч на суботу, 20 червня, мобільні групи з посадовців та правоохоронців перевірили заклади через ймовірні порушення. Вони встановили, що нехтували карантином попри другу хвилю епідемії 27 розважальних закладів та ще 17 суб'єктів господарювання.

Станом на ранок 20 червня кількість інфікованих COVID-19 в Україні сягнула 35 825.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні влада оголосила про виникнення так званої другої хвилі епідемії COVID-19. З цього приводу Міністерство охорони здоров’я нагадало, де саме потрібно обов’язково користуватися маскою. За словами міністра Максима Степанова, перш за все йдеться про приміщення, бо там скупчуються люди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?