Вже найближчим часом - у Зеленського виступили з важливим анонсом
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже найближчим часом - у Зеленського виступили з важливим анонсом

Вже найближчим часом - у Зеленського виступили з важливим анонсом

Леонід Кучма, який очолював останніми роками українську делегацію в Тристоронній контактній групі, оголосив про відставку. Його перший заступник у цій посаді Олексій Резніков виступив з першим коментарем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами віцепрем'єр-міністра, Кучма вже давно інформував президента Володимира Зеленського про готовність до ротації у керівництві делегації. Другий президент очолював підгрупу шість років.

"Сьогодні я є першим заступником голови делегації, тому формально поки що я буду певний час керувати тими процесами, але я хочу звернути увагу, що давайте дочекаємося указу президента Зеленського, тому що саме указом вносяться зміни до делегації", - нагадав Резніков.

Він зауважив, до офіційного указу Кучма залишається керівником делегації. Також саме Зеленський призначить нового очільника дипломатичної групи.

"Я би дуже хотів, щоби так само це була поважна людина, відома в українському суспільстві і в світі, яку би можна було називати патріархом, скажімо так, для того, щоби продемонструвати, наскільки серйозно Україна ставиться до Мінського процесу як безальтернативного на сьогодні майданчику, який забезпечує рішення "нормандського формату". Хто буде ця людина, це вже визначить президент Зеленський, і ми з вами, я маю надію, найближчим часом про це дізнаємося. І ми точно будемо працювати в команді разом в інтересах України", - додав посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, на офіційному рівні про віставку Кучми оголосили у вівторок, 28 липня. Президент Зеленський провів особисту зустріч з дипломатом та своїм попередником, під час якої вони обгвоорили ТКГ. Лідер подякував політику за його дипломатичну працю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?