Вже підписані угоди - з ЄС прийшли чудові новини для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже підписані угоди - з ЄС прийшли чудові новини для України

Вже підписані угоди - з ЄС прийшли чудові новини для України
Джерело:  online.ua

Євросоюз продовжує підтримувати Україну для забезпечення стабільного і демократичного майбутнього для її громадян. Крім пакета фінансової допомоги для боротьби з коронавірусом, в ЄС вирішили виділити гроші для малого бізнесу, фермерів і реалізації медреформи. Віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина вже підписала три фінансові угоди між Європейським Союзом і Україною на суму 105 млн євро в рамках річної програми допомоги на 2020 рік. До кінця 2020 року Євросоюз виділить ще один великий пакет фінансової допомоги, який піде на реалізацію програм з розвитку громадянського суспільства, підтримки відсталих регіонів і реалізацію європейської "зеленої угоди". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"Продовження співпраці в реалізації програми реформ в Україні, а також солідарність перед лицем глобальної кризи, обумовленої пандемією COVID-19, особливо важливі в ці нелегкі часу. Саме тому ЄС виділяє 105 млн євро на підтримку України в межах нашої річної програми дій на 2020 рік . Цей пакет буде включати три пріоритетних напрямки, а саме: підтримку малих і середніх підприємств, малих фермерських господарств і допомогу в реалізації комплексної програми реформ в Україні, в тому числі по системі охорони здоров'я. Це частина нашого пакету допомоги Україні у відповідь на пандемію COVID- 19 в розмірі 190 мон євро ", - повідомив глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Посол уточнив, що 60 млн євро з цієї суми підуть на реформування органами державної влади України таких пріоритетних галузей, як охорона здоров'я, соціальна політика, фінансовий сектор, конкуренція і транспорт. 20 млн євро з нового пакету допомоги виділять на підтримку малих і середніх підприємств України, що сприятиме сталому та збалансованому економічному зростанню в Україні, кращої продуктивності, високої зайнятості і скороченню бідності. Решту 25 млн євро спрямують на розвиток сільського господарства і малих фермерських господарств в Україні. Ключовими елементами цієї допомоги стануть поліпшення доступу до кредитів для малих фермерських господарств по всій країні.

Нагадаємо, в травні Європарламент більшістю голосів прийняв рішення про розгляд за прискореною процедурою питання про виділення 10 країнам-сусідам і країнам-кандидатам на членство в ЄС пакету допомоги в 3 мільярди євро для подолання кризи, викликаного COVID-19. Варто звернути увагу на те, що з цієї суми 1,2 мільярда євро призначені саме для офіційного Києва. Крім того, Україна вже отримала від ЄС майже 38 млн євро в рамках програми бюджетної підтримки реформ в сфері держуправління.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна отримала допомогу від ЄС  у вигляді медичного обладнання та медикаментів для подолання епідемічної кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?