Почалася екстрена підготовка — США можуть завдати удар по ще одній країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Почалася екстрена підготовка — США можуть завдати удар по ще одній країні

Почалася екстрена підготовка — США можуть завдати удар по ще одній країні
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що оборонні війська Ізраїлю неочікувано для всіх отримали доручення почати екстрено готуватися до ймовірного військового удару Сполучених Штатів по Ірану. Згідно з останніми даними, офіційний Вашингтон може зважитися на цей крок ще до того, як чинний американський лідер Дональд Трамп складе президентські повноваження. Новину про те, що армія Ізраїлю вживає заходів підготовки до можливого військового удару повідомляє Axios з посиланням на інформацію, отриману від високопосадовців, передає ONLINE.UA.

Як вдалося дізнатися журналістам, влада Ізраїлю наказала військам оборони проводити підготовку не через реальну загрозу, отриману на підставі даних розвідки. На переконання чиновників,  до інавгурації Джо Байдена (20 січня 2021 року – ред) триватиме "дуже чутливий період". Варто звернути увагу на те, що заходи готовності ізраїльської армії пов'язані з можливим ударом Ірану у відповідь по Ізраїлю безпосередньо або через сили, які розміщені:

  • в Сирії;

  • Секторі Газа;

  • Лівані.

Що важливо розуміти, нещодавно стало відомо, що чинний очільник Білого дому Дональд Трамп дійсно розглядав варіант можливої атаки на Іран.16 листопада видання The New York Times з посиланням на власні анонімні джерела повідомило, що президент консультувався щодо можливості нападу на ядерний об'єкт в Ірані. Як стверджували журналісти, президент США дізнався про зростання запасів збагаченого урану в Ірані, саме тому політик озвучив таку ідею. Проте нібито американські високопосадовці, зокрема очільник Держдепу Майк Помпео, переконали відмовитися від військового удару.

Варто також нагадати, що у січні 2019 року між Вашингтоном і Тегераном ледь не почалася війна, коли американські сили вбили іранського генерала Сулеймані. Сторони обмінялися ракетними ударами, однак на цьому все закінчилося.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новообраний американський лідер Джо Байден назвав свою головну мету на посаді президента США, а також зізнався, чи буде мститися чинному очільнику Білого дому Дональду Трампу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?