Вже скоро - команда Зеленського готує цікавий проєкт для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже скоро - команда Зеленського готує цікавий проєкт для українців

Вже скоро - команда Зеленського готує цікавий проєкт для українців
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський 25 березня повідомив, що вже поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення пандемії коронавірусу. Про це український лідер розповів очільникам ОДА та міським головам обласних центрів на селекторній нараді, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

За словами Зеленського, глави церков усвідомлюють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції.

"Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим", – наголосив український лідер.

Окрім того, в ході наради детально було розглянуто можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У випадку великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

За словами глави держави, уже є домовленість з главами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню коронавірусу. Володимир Зеленський відверто зізнався, що найскладнішим залишається питання Великодніх свят.

"Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах", - пообіцяв народу глава держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 березня  Кабінет Міністрів України ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України. Також Уряд ще на 30 днів продовжив карантин — до 24 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?