Вже цього березня: в уряді зробили важливе оголошення
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже цього березня: в уряді зробили важливе оголошення

Вже цього березня: в уряді зробили важливе оголошення
Джерело:  ua.interfax.com.ua

На думку віцепрем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який очолює Міністерство розвитку громад і територій, реформа з децентралізації буде на фінішній прямій вже цього березня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами посадовця, саме до березня передбачається підготовка пакету зміни до Конституції.

"У принципі, думаю, ми в березні вийдемо вже на фінальне бачення, яке узгодимо з комітетами Верховної Ради й готуватимемо для передання до парламенту. У нас, звісно, буде ще певний люфт плюс-мінус місяць для виправлення можливих помилок, неточностей і врахування думки зарубіжних експертів. Але в березні ми хочемо виходити на фінішну пряму", - розповів Шмигаль.

Віцепрем'єр додав, що готується формат суспільної дискусії, яка проводитиметься на місцях, в регіонах. Допомогу в опрацюванні результатів можуть надати міжнародні експерти.

Потім документ оцінить експертна рада, у склад якої входять представники Венеціанської комісії. Це заплановано на 25 лютого. Потім документи спрямують до Ради.

Шмигаль підкреслив, що зараз немає жодного "нав'язливого бачення" щодо конкретних змін у Конституцію ані в президента, ані в спікера чи у нього самого.

Загалом перший етап реформи можуть завершити останнього дня цього року.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко пояснив, що реформу децентралізації можуть завершити ще до проведення місцевих виборів. Всенанродне голосування передбачувано планують восени 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?