Вже все погодили: надійшли чудові новини із США
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже все погодили: надійшли чудові новини із США

Вже все погодили: надійшли чудові новини із США

Американська влада вже визначилися з кандидатурою посла в Україні, і українську сторону він влаштовує. Такою приємною новиною поділився очільник МЗС України Вадим Пристайко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами українського дипломата, це питання обговорювалося в ході візиту до Києва державного секретаря США Майка Помпео.

"Ми вже знаємо конкретно людину, яка буде запропонована. Нас, в принципі, влаштовує цей кандидат. Я сподіваюся якнайшвидше розпочати роботу з новим послом Сполучених Штатів в Україні", - розповів Вадим Пристайко.

Варто звернути увагу на те, що імені майбутнього посла він не назвав. Очільник МЗС наголосив, що в американській системі призначення посла президентом має пройти через затвердження Сенату, верхньої палати Конгресу США.

Нагадаємо, що посада посла США в Україні залишається вакантною з травня 2019 року, коли Штати відкликали Марі Йованович. 2 січня 2020 року Посольство США в Україні повідомило про призначення нової тимчасової повіреної Христини Квін.

Варто зазначити, що в ході довгоочікуваного візиту держсекретар США Майк Помпео вразив неочікуваною заявою. Він наголосив, що Крим для України втрачено, бо Росія нікому нічого не віддасть.

"Крим втрачено. Світові гравці це розуміють. Україна віддала Крим, а Росія не з тих, у кого щось можна забрати", — заявив очільник Держдепу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Пристайко та Помпео детально обговорили співпрацю країн  у безпековій сфері, а також прохання Києва залучити стратегічні інвестиції США у низці галузей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?