Вже з 1 червня - уряд підготував ще один сюрприз українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 червня - уряд підготував ще один сюрприз українцям

Джерело:  online.ua

Уряд продовжує поетапне пом'якшення в Україні. Вже з 1 червня обіцяють запустити поїзди далекого прямування. "Укрзалізниця" вже готова до відновлення пасажирських перевезень. Про це 21 травня повідомив міністр інфрастукртури Владислав Криклій під час інспекційного огляду станції "Київ-Пасажирський", передає ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Вже з 1 червня Україна почне перші пасажирські залізничні перевезення в дальньому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції" Київ-Пасажирський "вже демонтовано МАФи, встановлена сучасна система відеоспостереження, повністю відремонтовано приміський вокзал", - зазначив Криклій .

Разом з поїздами далекого прямування в Україні з 1 червня запустять міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом, а з 15 червня планують відновити авіаперельоти. Але питання з авіаперельотами ще відкрито - уряд планує до нього повернутися пізніше.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні дозволили відновити роботу міського громадського транспорту. Також в країні готові відновити рух в 66 пунктах пропусках на кордоні з Євросоюзом і республікою Молдова. Всього відкриють 66 пунктів пропуску, але тимчасово закритими залишаться пункти пропуску на кордоні з Росією і Білоруссю в зв'язку з епідемічною ситуацією.

Важливо відзначити, що на сьогоднішній день в Україні знову різко зросла кількість хворих коронавірусом. За останню добу було зафіксовано 476 нових випадки, що в два рази вище, ніж в попередні дні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відкриють 22 травня в Україні в рамках другого етапу ослаблення карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?