Вже з 15 червня - бойовики "ДНР" прийняли неочікуване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 15 червня - бойовики "ДНР" прийняли неочікуване рішення

Вже з 15 червня - бойовики "ДНР" прийняли неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Ватажок бойовиків так званої "ДНР" Денис Пушилін раптово скасував режим вищої бойовій готовності незаконних озброєних підрозділів. Він заявив, що в ОРДЛО стабілізувалася обстановка на лінії бойового зіткнення. Але при цьому ватажок окупантів, призначений Кремлем керувати бойовиками, за традицією пригрозив українській владі знову ввести режим підвищеної бойової готовності в "ДНР", якщо відновляться обстріли, в яких регулярно проросійські окупанти звинувачують українських військових. Про неочікуване рішення ватажка "ДНР" повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"З урахуванням змін, що відбулися в оперативній обстановці на лінії бойового зіткнення в період з 20 травня 2020 року, беручи до уваги результати перевірки роботи системи державного і військового управління у умовах загострення військової ситуації, наказую з 15 червня 2020 роки знизити ступінь бойової готовності підрозділів Народної міліції до рівня, що забезпечує безпеку громадян, недоторканність кордонів і цілісність інфраструктури "ДНР", - йдеться в наказі Пушиліна.

Важливо зазначити, що бойовики привели свої війська в підвищену бойову готовність 20 травня через нібито "посилення обстрілів з боку Збройних сил України", що було спростовано СММ ОБСЄ. В цьому режимі вони посилили обстріли по позиціях ООС з забороненого озброєння. Втім, обстріли з боку бойовиків не припиняються і на сьогоднішній день. Тільки за минулу добу окупанти 15 разів відкривали вогонь по українським захисникам.

Бойовики гатили із заборонених мінських домовленостей 122 мм артилерійських систем, мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різноманітних систем, великокаліберні кулеметів та стрілецької зброї. Українські військові задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність. Під ворожий вогонь потрапили захисники Луганського, Кримського, Попасної, Троїцького, Новозванівки, Катеринівки, Авдіївки, Новотроїцького, Славного, Старогнатівки і Богданівки. В результаті обстрілу загинув один боєць ЗСУ. Наші захисники, утримуючи оборону, діяли відважно і дали підрозділам противника гідну відсіч. За даними розвідки, 13 червня українські воїни знищили трьох і поранили щонайменше двох російських загарбників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ЛНР" раптово відмовилися від війни на Донбас і - 4 червня, вони вирішили скасувати режим підвищеної бойової готовності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?