Вже з квітня: у Кабміні повідомили гарні новини
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже з квітня: у Кабміні повідомили гарні новини

Вже з квітня: у Кабміні повідомили гарні новини
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук оголосив, що вже з 1 квітня громадяни зможуть оформити лікарняний дистанційно — через інтернет. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал топ-посадовця.

За його словами, це зекономить час українцям, яким непотрібно буде відвідувати для того лікарні та чекати оформлення на паперовому бланку.

"Лікар зможе електронним підписом затвердити документ. Система автоматично надсилатиме інформацію про лікарняний роботодавцю працівника та до Фонду соціального страхування", - пояснив прем'єр.

Гончарук стверджує, що це страхові виплати надаватимуться швидше. Паралельно уряд планує позбавитися дрібної корупції, бо лікарняні дуже часто купують за кілька сотень гривень.

"Систему створили на базі вже наявного програмного забезпечення Пенсійного фонду", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, у лютому президент Володимир Зеленський затвердив створення спеціальної групи медичних фахівців, які оцінюватимуть хід втілення реформи у відповідній галузі. Вони за підсумками дослідження підготують експертні пропозиції. Йдеться про вивчення ситуації із фінансуванням, якістю підготовки фахівців, науковим супроводом медпослуг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?