Зеленський підписав важливий указ по медицині в Україні - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав важливий указ по медицині в Україні - що відомо

Зеленський підписав важливий указ по медицині в Україні - що відомо
Джерело:  online.ua

В Україні створено робочу групу з провідних лікарів і експертів, яка до 1 березня повинна проаналізувати процес медичної реформи. До неї увійшли 13 осіб, які під керівництвом нардепа і голови Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайла Радуцького, розроблять пропозиції щодо реформування медицини в країні. Відповідний указ 21 лютого підписав президент України Володимир Зеленський, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

Робочій групі з питань реформування системи охорони здоров'я поставлено завдання проаналізувати процес реформи, а також внести пропозиції щодо подальшого поліпшення медицини в Україні. Йдеться про підвищення заробітних плат лікарям, фінансування медичної галузі, вдосконалення системи підготовки медичного персоналу, а також наукового супроводу системи охорони здоров'я.

До робочої групи з медичної реформи увійшли: директор Інституту серця Борис Тодуров, головний лікар Національного інституту раку Андрій Безносенко, глава Інституту трансплантології Олександр Усенко, ексміністр охорони здоров'я України Ілля Ємець, лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська, керівник "Дитячої міської поліклініки № 6" Одеського міськради Сергій Горіщак та інші.

Кілька днів тому український президент Володимир Зеленський анонсував терміновий збір колегії видатних фахівців медицини в Україні, які зможуть підвести підсумки по першому етапу медреформи в країні. Він нагадав, що з 1 квітня в країні стартує другий етап медичної реформи, до початку якого український лідер доручив зробити всі висновки, щоб ні для людей, ні для лікарів, не було неприємних сюрпризів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський анонсував новий етап медреформи в Україні, в рамках якого будуть відремонтовані 220 опорних лікарень. Ремонт буде проведено протягом 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?