Вже з сьогоднішнього дня - прикордонники повідомили чудові новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з сьогоднішнього дня - прикордонники повідомили чудові новини

Вже з сьогоднішнього дня - прикордонники повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

У суботу, 16 травня, на кордоні України і Польщі відкрили міжнародний пункт пропуску "Шегині-Медика". Поки перетнути кордон можна тільки пішки - автомобільне сполучення не відновили. Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці кордону, де обладнано піший перехід. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби України.

Відзначається, що пункт пропуску "Шегині" відкрили у відповідності з розпорядженням уряду від 13 травня, але поки тільки для пішого переходу. Перетнути кордон на транспорті можна в пунктах пропуску "Краковець", "Рава-Руська" та "Ягодин".

У Держприкордонслужбі нагадують, що при перетині кордону необхідно дотримуватися правил карантину - мати маску, дотримуватися дистанції не менше ніж 1,5 метра між пішоходами. Прикордонники відзначають, що вже сьогодні станом на 08:00 через кордон пропущено майже 400 осіб. Всім громадянам, які прибули в Україну, в обов'язковому порядку прикордонники провели температурний скринінг - осіб з підвищеною температурою тіла не виявлено.

В ДПСУ нагадали, що для осіб, які прибули в Україну передбачений двотижневий карантин. Крім госпіталізації в обсерваторах, громадяни можуть погодитися на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома». Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби перевіряють внесення особою інформації в додаток.

Нагадаємо, з 17 березня пункти пропуску через державний кордон України тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного і автомобільного сполучення. В даний час як і раніше закриті 122 пункту пропуску, а в 19 зупинено пішохідне сполучення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна обговорила відкриття кордонів з ЄС. За словами глави Кабміну Дениса Шмигаль, учасники переговорів домовилися не поспішати, інакше виникне повторний і третя хвилі пандемії коронавируса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?