Вже з вересня - Шмигаль поділився чудовими новинами з українцями
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з вересня - Шмигаль поділився чудовими новинами з українцями

Вже з вересня - Шмигаль поділився чудовими новинами з українцями
Джерело:  online.ua

Глава Кабінету міністрів України Денис Шмигаль повідомив всім українцям чудову новину - він пообіцяв, що вже з 1 вересня уряд планує підняти мінімальну зарплату в Україні майже на 6%, до 5 тисяч гривень. І це, за словами Шмигаля, тільки перший етап. З січня 2021 року Кабмін хоче встановити розмір мінімальної зарплати в 6 тисяч гривень, а вже влітку наступного року мінімалка зросте до 6,5 тисяч. Таку обіцянку українцям Денис Шмигаль дав 5 липня, підбиваючи економічні цьог країни за тиждень, передає ONLINE.UA.

За словами Шмигаль, уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний рік:

  • З 1 вересня МЗП виросте до 5000 грн (+277 грн або + 5,9%).

  • З 1 січня 2021 МЗП виросте до 6000 грн (+1000 грн або + 20%).

  • З 1 липня 2021 МЗП виросте до 6500 грн (+500 грн або + 8,3%).

Глава Камбина пояснив, що необхідність підвищити мінімальну зарплату в Україні базується на п'яти факторах - споживчий попит, інфляція, зайнятість, подолання бідності, нерівність. Він переконаний, що збільшення мінімальної заробітної плати буде стимулювати споживчий попит на українську продукцію, дозволить привести мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму, який зараз фактично становить 4,9 тисяч гривень і при цьому, таке зростання мінімалки не матиме значного впливу на інфляцію, але сприятливо відіб'ється на рівні безробіття в країні.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року мінімальна зарплата в Україні становить 4723 гривні, але в середньому українці отримують понад 10 тисяч гривень на місяць. Правда, через економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу, в останні місяці доходи громадян України суттєво знизилися - в квітні цього року середній рівень зарплати в Україні становив 10 430 гривень, хоча за місяць до того цей показник досягав 11 446 гривень.

Важливо відзначити, що з 1 вересня українські влада обіцяє підвищити зарплати і медикам. Всім лікарям незалежно від посади підвищать оклади на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати (в грошовому еквіваленті це приблизно 2 360 гривень), молодшим медичним сестрам - в розмірі 25% (орієнтовно 1180 гривень). На це буде виділено додаткових 8 млрд гривень в бюджеті країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв українцям, що з вересня 2020 року в країні виросте розмір мінімальної зарплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?